Ciastka z musli. Zdrowo, łatwo i pysznie

Ostatnio powróciłam do smaków z dzieciństwa. Składają się na nie aromaty orzechów, płatków owsianych i owoców. Nie może też zabraknąć słodyczy miodu :) Podaję dzisiaj prościutki przepis na ciastka z musli, które idealnie nadają się jako mała słodkość po obiedzie lub pyszna przekąska do pracy. Bardzo polecam :)

Składniki:

  • 150 g musli
  • 180 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • pół szklanki płatków migdałów
  • 2 łyżki miodu

Masło rozpuszczamy, jajko roztrzepujemy. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. W misce łączymy wszystkie składniki i mieszamy. Jeśli masa okaże się zbyt rzadka, można dodać odrobinę mąki pszennej. Piekarnik nagrzewamy do 170 st C. Na papierze do pieczenia formujemy talarki i rozkładamy w ok 3 cm odstępach i pieczemy do zbrązowienia.

Ciasteczka można podawać z delikatnym sosem na bazie jogurtu greckiego, szczypioru, i cukru.

photo: Ania Polakowska / http://itchingeye.blogspot.com


Komentarze 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *