Pasta jajeczna ze świeżą miętą

I Love Jucie by Hurom

Przepis na pastę jajeczną ze świeżą miętą powinien wykorzystać każdy, kto uwielbia delektować się śniadaniami i lekkimi lunchami. Klimat miejsca, z którego pochodzi przepis, nakreśliłam już w poście I Love Jucie by Hurom. Tam opisałam, dzisiaj postaram się przekazać wnętrze poprzez zdjęcia.

Codziennie świeże kwiaty, dużo zieleni, przewygodne krzesełka i piękne, dopieszczone meble z palet :) Do tego genialnie rozwiązany kącik dla Maluchów. Mój Antoś zwariował na punkcie domków do zabaw, które w nienarzucający sposób uzupełniają wnętrze. W lokalu jest też wystawiony duży wybór wyciskarek do soków Hurom, można więc sprawdzić, czym różnię się poszczególne modele. No i oczywiście nie można zapomnieć o przytulnym ogródku – czyli tym co cieszy Nas najbardziej, gdy świeci Słońce :) Wpadajcie do I Love Jucie by Hurom w Miasteczku Wilanów przy ul. Gieysztora 2. :)

No ale wróćmy do sedna…

Przepis na pastę jajeczną ze świeżą miętą – prosto do  Eweliny :)  PYCHA !

  • 3 jaja od szczęśliwej kury
  • ekologiczny pomidor
  • świeży, grubo cięty szpinak
  • zielona lub czerwona papryka
  • 4 listki mięty ogrodowej lub pieprzowej
  • plasterek mozzarelli

Sos: oliwa z oliwek, gorczyca, ocet winny, kolorowy pieprz, odrobinka brązowego cukru lub ksylitolu, cytryna.

Wszystko kroimy w dość dużą kostkę, dodajemy sos wedle uznania i mieszamy. Na wykończenie dodajemy dwa pióra świeżego szczypioru.

Ewelina – właścicielka – gwarantuje, że na zawsze zapamiętacie ten lekki, orzeźwiający przepis – a ja mogę tylko potwierdzić :) Zresztą…jeśli cokolwiek wypadnie Wam z głowy – tu receptura będzie na Was czekać :)

IMG_5277 IMG_5313 IMG_5344 IMG_5288 IMG_5385 IMG_5435 IMG_5280 IMG_5398 IMG_5393 IMG_0450IMG_5476 IMG_5478 IMG_5290

Foto by Patrycja Toczyńska


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *