Przepis na sok

HUROM

Trudno w słowach określić głębię smaku świeżo wyciskanych soków. Szczególnie tych z wyciskarek wolnoobrotowych. Nie trudno zauważyć, że absolutnie wkręciłam się w ten temat. Mając w kuchni wyciskarkę Hurom i cały wachlarz owoców i warzyw, codziennie komponuję nowe zestawy...

więcej

Soffritto

Być Może

Śniadanie to mój ukochany posiłek w trakcie dnia. Szczególnie w weekendy, kiedy mamy czas z rodzinką wybrać się do ulubionych miejscówek. Niedawno opisywałam Wam jedną z nich. Na pewno pamiętacie Być Może i ten niesamowity miejski offowy klimat. Dzisiaj specjalnie dla Was serwuję dwa...

więcej

I Love Jucie & Moet

Hurom

I Love Jucie na warszawskim Wilanowie, to miejsce, o którym będę jeszcze często wspominać. Jest parę powodów ku temu. Po pierwsze uwielbiam soki z wyciskarek Hurom, które są podstawa funkcjonowania tego miejsca. Po drugie ubóstwiam kuchnię, która jest tam serwowana. Ciężko więc...

więcej

Gniocchi buraczane

Si Ristorante & Coctail Bar

Kochani, o Restauracji Si miałam okazję już pisać…Kiedy pierwszy raz tam byłam, zaskoczył mnie przestrzenny pomysł zarówno designerskim jak i kulinarny tego lokalu. Wnętrze daje możliwość wielu rozwiązań…social table, osobne stoliczki, pikowane ławy – jest to bardzo...

więcej

Soki funkcjonalne

HUROM

Wszyscy wiemy, że warzywa i owoce są zdrowe i powinny być podstawą naszej codziennej diety. Niestety tempo naszego życia jest zbyt duże i trudno utrzymać dobry nawyk jedzenia wartościowych potraw. Warto więc szukać sposobów, które nam to ułatwią. Skupiłam się na tym i w krótkim...

więcej

Carpaccio z truskawek

Strefa Restauracja & Bar

Jakiś czas temu na moim blogu pojawił się wpis na temat restauracji Strefa, która mieści się w samym centrum Warszawy. To bardzo miłe i smaczne miejsce na kulinarnej mapie stolicy. I właśnie stąd, wyjątkowy Szef Kuchni Jarosław Walczyk, specjalnie dla Was zaserwował przepis na...

więcej

Chłodnik po litewsku

U Kucharzy w Arsenale

Lubimy sezonowe przepisy, prawda? :) Właśnie taki, specjalnie dla Was, przedstawia restauracja U Kucharzy w Arsenale. Dzisiaj serwujemy Wam recepturę na chłodnik po litewsku. Zapewne próbowaliście wielu mikstur tego różowego dania, ale spróbujcie tej i poczujcie smak kreowany pod okiem...

więcej

Sałatka ze szparagami

Strefa Restauracja & Bar

Kochani, sezon na szparagi nadal trwa. Dzisiaj więc przedstawiam Wam przepis na genialną sałatkę ze szparagami w dwóch odsłonach :) Te przepisy, specjalnie dla Was, przygotował Szef Kuchni restauracji Strefa – Jarosław Walczyk. Strefa Restauracja & Bar przedstawiłam Wam w...

więcej

Kasza jaglana z pieczonym burakiem

I Love Jucie by Hurom

Panuje zasadny szał na wszelkiego rodzaju dania z kaszami w roli głównej. Uwielbiam – najbardziej pęczak i jaglaną. Można je wykorzystać do przygotowania śniadań, lunchy, obiadów, kolacji…po prostu…kasze zawsze i wszędzie. Dzisiaj propozycja równie łatwa jak i pyszna. Kasza...

więcej