Warsztaty Kulinarne – Patryk Dziamski / SPOT

Pierwszy kurs gotowania miałam okazje przejść w Warszawie u Kurta Schellera. Na fali wyjątkowych przeżyć i obcowania z ludźmi, którzy mają podobną pasję do mojej, postanowiłam poszukać interesującego warsztatu kulinarnego w Poznaniu. I tak trafiłam do SPOT‘u. Jednym z najciekawszych wydarzeń w kalendarium było spotkanie z Patrykiem Dziamskim. Z tej okazji Poznań odwiedził również mój Przyjaciel  :)  Podczas tego sobotniego kursu spędziłam świetne i inspirujące chwile. Począwszy od rewelacyjnej wątróbki przyrządzanej w occie balsamicznym i czerwonym winie po comber z sarny w emulsji z malin podawanym z musem z boczniaków. Wszystkie przepisy, są proste w przygotowaniu i mają niezapomniane smaki. Bardzo przydatne w codziennym gotowaniu okazały się receptury serwisu mięs. Dodatki, które były uzupełnieniem dań, do tej pory stosuje w wielu ciekawych kombinacjach. Obserwując pracę Patryka i próbując samej odzwierciedlić wizje potraw na talerzu, zyskałam dużą pewność siebie w kreacji potraw. Uważam, że taki sposób spędzania czasu z bliskimi przyjaciółmi, jest świetną zabawą nie tylko dla pasjonatów kulinarnych. Bardzo się cieszę się, że w Poznaniu – mówiąc krótko – dzieje się coraz więcej.

http://www.dziamskiculinarystudio.pl/

_DSC0130 _DSC0014 _DSC0303 _DSC0030 _DSC0068 _DSC0241 _DSC0324 _DSC0341 _DSC0798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *