Niezłe Ziółko – carpaccio z łososia

Niezłe Ziółko
Niezłe Ziółko Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Niezłe Ziółko z tego carpaccio ;)

Być może z uśmieszkiem podejdziecie do przepisu na carpaccio z łososia – ale gwarantuję – skorzystajcie z tego przepisu, a zostanie on na stałe w waszym domowym menu.

Niezłe Ziółko to tyci knajpka w samym sercu Warszawy. Przy ulicy Kruczej 17 znajduje się jedno z najbardziej uroczych miejsc na drobne co nieco do przekąszenia w trakcie dnia. Rewelacyjne śniadania, ogromny wybór lekkich lunch’y i genialne słodkości. Zawsze świeże pieczywo, zawsze przemiły klimat i ogród soczystych warzyw i owoców. Każdy ze stałych klientów ma tu swoje ulubione pozycje kulinarne. Jedni uwielbiają sałatkę z rostbefem inni przychodzą na świetne kanapki. Ja zawsze wcinam najlepsze w całej Polsce ciasto czekoladowe – czysta mączka migdałowa i ciemna czekolada <3 Ubóstwiam !

Ostatnio z menu wybrałam carpaccio z łososia. Smak, który dostałam na talerzu, przewyższył moje wszelkie oczekiwania. Karolinka – przesympatyczna właścicielka – przywiozła inspirację na dressing prosto z Londynu. Teraz Wy możecie zaskoczyć Swoich domowników nowym wydaniem łososiowej przekąski. Działajcie :)

Przepis na carpaccio z łososia:

– dobrej jakości wędzony na zimno łosoś w plastrach
– surowy koper włoski
– świeży koperek
– dressing: 200 g oliwy, 2 ząbki czosnku posiekane, 1 świeże chilli posiekane , sok z 1 pomarańczy, 3 łyżki oleju lnianego, sól, pieprz – wszystkie składniki dressingu połączyć ze sobą ( jeśli dressing zostanie to przechowujemy go w lodówce ze względu na olej lniany )

Układamy plastry łososia na talerzu, fenkuł tniemy w piórka i układamy na łososiu. Całość polewany dressingiem i posypujemy świeżym koperkiem. Voilà i danie gotowe :-) Smacznego!

IMG_4279 IMG_4377 IMG_4332 IMG_4443 IMG_4441 IMG_4542 IMG_4365 IMG_4414 IMG_4493 IMG_4433 IMG_4431 IMG_4362 IMG_4352 IMG_4523 IMG_4570

foto. Patrycja Toczyńska


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *