Pasta jajeczna ze świeżą miętą
Przepis na pastę jajeczną ze świeżą miętą powinien wykorzystać każdy, kto uwielbia delektować się śniadaniami i lekkimi lunchami. Klimat miejsca, z którego pochodzi przepis, nakreśliłam już w poście I Love Jucie by Hurom. Tam opisałam, dzisiaj postaram się przekazać wnętrze poprzez zdjęcia.
Codziennie świeże kwiaty, dużo zieleni, przewygodne krzesełka i piękne, dopieszczone meble z palet :) Do tego genialnie rozwiązany kącik dla Maluchów. Mój Antoś zwariował na punkcie domków do zabaw, które w nienarzucający sposób uzupełniają wnętrze. W lokalu jest też wystawiony duży wybór wyciskarek do soków Hurom, można więc sprawdzić, czym różnię się poszczególne modele. No i oczywiście nie można zapomnieć o przytulnym ogródku – czyli tym co cieszy Nas najbardziej, gdy świeci Słońce :) Wpadajcie do I Love Jucie by Hurom w Miasteczku Wilanów przy ul. Gieysztora 2. :)
No ale wróćmy do sedna…
Przepis na pastę jajeczną ze świeżą miętą – prosto do Eweliny :) PYCHA !
- 3 jaja od szczęśliwej kury
- ekologiczny pomidor
- świeży, grubo cięty szpinak
- zielona lub czerwona papryka
- 4 listki mięty ogrodowej lub pieprzowej
- plasterek mozzarelli
Sos: oliwa z oliwek, gorczyca, ocet winny, kolorowy pieprz, odrobinka brązowego cukru lub ksylitolu, cytryna.
Wszystko kroimy w dość dużą kostkę, dodajemy sos wedle uznania i mieszamy. Na wykończenie dodajemy dwa pióra świeżego szczypioru.
Ewelina – właścicielka – gwarantuje, że na zawsze zapamiętacie ten lekki, orzeźwiający przepis – a ja mogę tylko potwierdzić :) Zresztą…jeśli cokolwiek wypadnie Wam z głowy – tu receptura będzie na Was czekać :)
Foto by Patrycja Toczyńska