Tego lata bardzo brakowało mi chwil spędzonych poza murami miasta. Za moją namową, na pierwsze rodzinne wakacje w tym roku wybraliśmy sie nad polskie morze. Niestety nawet termin, który zawsze gwarantował pogodę – zawiódł. I mimo super miejsca – Rosevia Resort – obok...
więcej
To właśnie tu łączą się ulica Bagatela z Placem Unii Lubelskiej i Aleją Szucha. To właśnie w tej wyjątkowej, neobarokowej kamienicy z 1912 roku mieści się jeden z najbardziej obleganych, na czasie, spotów kulinarnych. Mnie do Być Może przyprowadził mój mężczyzna. Teraz chętnie...
więcej
Mam wrażenie, że już wiele razy opowiadałam Wam z czym kojarzy mi się Cukiernia Słodki Słony Magdy Gessler…a może ja po prostu przywołuje te wspomnienia ilekroć tam wpadam. Otóż moi Drodzy…jeśli nie pamiętacie, to moje skojarzenia pochodzą z lata 2014 roku, kiedy to zajadałam...
więcej
Na początku była Oycowizna, pózniej Secado, Słoik a teraz przyszedł czas na Restauracje Si. Wszystkie wymienione miejsca to projekty dwóch prężnie działających właścicieli. Tu nie ma miejsca na przypadkowe ruchy – tu działają dobrze naoliwione maszyny, które zadowalają...
więcej
Uwielbiam Warszawę. Uwielbiam to miasto za taką ilość wyjątkowych kulinarnych miejsc i za to, że każde z nich jest zupełnie inne. Dzisiaj napiszę o jednym z najbardziej specyficznych – U Kucharzy w Arsenale. Jedni kochają tą restaurację a inni odrzucają ją. Ja należę do tej...
więcej
W poprzednich postach już pisałam jak bardzo jestem zachwycona nowym obliczem połączenia ulicy Próżnej oraz Placu Grzybowskiego. Absolutnie nie odchodzę od tego odczucia, tym bardziej, że trafiłam do restauracji o nazwie „Strefa”. Strefa Restauracja & Bar, nie dość, że...
więcej
Panuje zasadny szał na wszelkiego rodzaju dania z kaszami w roli głównej. Uwielbiam – najbardziej pęczak i jaglaną. Można je wykorzystać do przygotowania śniadań, lunchy, obiadów, kolacji…po prostu…kasze zawsze i wszędzie. Dzisiaj propozycja równie łatwa jak i pyszna. Kasza...
więcej
Cucina Wilanów Restaurant & Wine Bar to miejsce w Wilanowie, które znam od pierwszych dni jego funkcjonowania. Jeszcze pamietam, kiedy z Antosiem w brzuchu odwiedziłam pierwszy raz ten przestrzenny ogródek przy stawku, a później zasmakowałam pysznej pizzy i najlepszego tataru z...
więcej
Przepis na pastę jajeczną ze świeżą miętą powinien wykorzystać każdy, kto uwielbia delektować się śniadaniami i lekkimi lunchami. Klimat miejsca, z którego pochodzi przepis, nakreśliłam już w poście I Love Jucie by Hurom. Tam opisałam, dzisiaj postaram się przekazać wnętrze...
więcej