KOS

Tego lata bardzo brakowało mi chwil spędzonych poza murami miasta. Za moją namową, na pierwsze rodzinne wakacje w tym roku  wybraliśmy sie nad polskie morze. Niestety nawet termin, który zawsze gwarantował pogodę – zawiódł. I mimo super miejsca – Rosevia Resort – obok...

więcej

Być Może

Być Może

To właśnie tu łączą się ulica Bagatela z Placem Unii Lubelskiej i Aleją Szucha. To właśnie w tej wyjątkowej, neobarokowej kamienicy z 1912 roku mieści się jeden z najbardziej obleganych, na czasie, spotów kulinarnych. Mnie do Być Może przyprowadził mój mężczyzna. Teraz chętnie...

więcej

Słodki Słony Magda Gessler

Słodki Słony Magda Gessler

Mam wrażenie, że już wiele razy opowiadałam Wam z czym kojarzy mi się Cukiernia Słodki Słony Magdy Gessler…a może ja po prostu przywołuje te wspomnienia ilekroć tam wpadam. Otóż moi Drodzy…jeśli nie pamiętacie, to moje skojarzenia pochodzą z lata 2014 roku, kiedy to zajadałam...

więcej

Restauracja Si

Si Ristorante & Coctail Bar

Na początku była Oycowizna, pózniej Secado, Słoik a teraz przyszedł czas na Restauracje Si. Wszystkie wymienione miejsca  to projekty dwóch prężnie działających właścicieli. Tu nie ma miejsca na przypadkowe ruchy – tu działają dobrze naoliwione maszyny, które zadowalają...

więcej

U Kucharzy w Arsenale

U Kucharzy w Arsenale

Uwielbiam Warszawę. Uwielbiam to miasto za taką ilość wyjątkowych kulinarnych miejsc i za to, że każde z nich jest zupełnie inne. Dzisiaj napiszę o jednym z najbardziej specyficznych – U Kucharzy w Arsenale. Jedni kochają tą restaurację a inni odrzucają ją. Ja należę do tej...

więcej

Strefa Restauracja & Bar

Strefa Restauracja & Bar

W poprzednich postach już pisałam jak bardzo jestem zachwycona nowym obliczem połączenia ulicy Próżnej oraz Placu Grzybowskiego. Absolutnie nie odchodzę od tego odczucia, tym bardziej, że trafiłam do restauracji o nazwie „Strefa”.  Strefa Restauracja & Bar, nie dość, że...

więcej

Kasza jaglana z pieczonym burakiem

I Love Jucie by Hurom

Panuje zasadny szał na wszelkiego rodzaju dania z kaszami w roli głównej. Uwielbiam – najbardziej pęczak i jaglaną. Można je wykorzystać do przygotowania śniadań, lunchy, obiadów, kolacji…po prostu…kasze zawsze i wszędzie. Dzisiaj propozycja równie łatwa jak i pyszna. Kasza...

więcej

Krewetki z truskawkami i szpinakiem

Cucina Wilanów Restaurant & Wine Bar

Cucina Wilanów Restaurant & Wine Bar to miejsce w Wilanowie, które znam od pierwszych dni jego funkcjonowania. Jeszcze pamietam, kiedy  z Antosiem w brzuchu odwiedziłam pierwszy raz ten przestrzenny ogródek przy stawku, a później zasmakowałam pysznej pizzy i najlepszego tataru z...

więcej

Pasta jajeczna ze świeżą miętą

I Love Jucie by Hurom

Przepis na pastę jajeczną ze świeżą miętą powinien wykorzystać każdy, kto uwielbia delektować się śniadaniami i lekkimi lunchami. Klimat miejsca, z którego pochodzi przepis, nakreśliłam już w poście I Love Jucie by Hurom. Tam opisałam, dzisiaj postaram się przekazać wnętrze...

więcej