Szkoła gotowania Piano Bar

Generalnie pogoda wskazuje na to, iż grzyby powinny pojawić się lada moment lub wręcz już wzrastać w naszych pięknych, polskich lasach. Na szczęście jeszcze tak nie jest ;) Jednak na kulinarnej, poznańskiej mapie pojawił się niezwykle ciekawy warsztat kulinarny z tematem przewodnim w postaci kurek :) Szkoła gotowania Piano Bar i Szef kuchni Roop Lal Balu zaproponowali uczestnikom proste i bardzo smaczne przepisy, które bez problemu i z dostępnych składników, można przygotować w domu. Moim zdaniem najbardziej zaskakującym daniem był kwiat cukinii nadziewany farszem kurkowym. Farsz na bazie grzybów, cebulki, czosnku, dużej ilości świeżych ziół i np. parmezanu lub ricotty warto powtórzyć przy każdym innym warzywie.

Szkoła gotowania Piano Bar proponuje bardzo przyjemną formę spędzenia weekendowych dni. Kurs trwa ok czterech godzin, wszystkie potrawy  celebrujemy przy wspólnym stole, a przemiła obsługa częstuje smakowitym winem. Zdecydowanie polecam :)

http://pianobar.poznan.pl/pl/szkola-gotowania/

_DSC0003 _DSC0177 _DSC0017 _DSC0023 _DSC0007 _DSC0045 _DSC0022 _DSC0027 _DSC0054 _DSC0068 _DSC0138 _DSC0153

photo: Ania Polakowska / http://itchingeye.blogspot.com/


Komentarze 1

  1. Ja tylko wtrącę coś (po czasie, ale co tam) odnośnie Twojej wzmianki o pogodzie, bo mnie to rozbawiło niezmiernie – a w kwietniu pogoda wskazywała na przylot Świętego Mikołaja z całością inwentarza :))
    Żyjemy w pokręconych czasach. Pozdrówka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *