Szkoła gotowania Piano Bar
Generalnie pogoda wskazuje na to, iż grzyby powinny pojawić się lada moment lub wręcz już wzrastać w naszych pięknych, polskich lasach. Na szczęście jeszcze tak nie jest ;) Jednak na kulinarnej, poznańskiej mapie pojawił się niezwykle ciekawy warsztat kulinarny z tematem przewodnim w postaci kurek :) Szkoła gotowania Piano Bar i Szef kuchni Roop Lal Balu zaproponowali uczestnikom proste i bardzo smaczne przepisy, które bez problemu i z dostępnych składników, można przygotować w domu. Moim zdaniem najbardziej zaskakującym daniem był kwiat cukinii nadziewany farszem kurkowym. Farsz na bazie grzybów, cebulki, czosnku, dużej ilości świeżych ziół i np. parmezanu lub ricotty warto powtórzyć przy każdym innym warzywie.
Szkoła gotowania Piano Bar proponuje bardzo przyjemną formę spędzenia weekendowych dni. Kurs trwa ok czterech godzin, wszystkie potrawy celebrujemy przy wspólnym stole, a przemiła obsługa częstuje smakowitym winem. Zdecydowanie polecam :)
http://pianobar.poznan.pl/pl/szkola-gotowania/
photo: Ania Polakowska / http://itchingeye.blogspot.com/
Ja tylko wtrącę coś (po czasie, ale co tam) odnośnie Twojej wzmianki o pogodzie, bo mnie to rozbawiło niezmiernie – a w kwietniu pogoda wskazywała na przylot Świętego Mikołaja z całością inwentarza :))
Żyjemy w pokręconych czasach. Pozdrówka.