Karol Okrasa & Remeb
Trochę powagi, znacznie więcej śmiechu i sianko :)
Tak mogę scharakteryzować event, podczas którego zasmakowałam pyszności prosto spod ręki Karola Okrasy.
Prezentacja mebli kuchennych firmy REMEB dała możliwość obserwowania z jaką precyzją i lekkością tworzone są wyśmienite dania typu tasting menu. Na początku na pięknych, kamiennych blatach pojawił się tatar z jelenia z genialnym, truflowym dressingiem i okraszony przepiórczym jajkiem. Następnie było to co Karol ceni najbardziej – sianko :) Mam ważenie, że Wy również kojarzycie ten jego atrybut, z TYCH programów kulinarnych, których serie nigdy się nie kończą ;) No i cóż… spod płonącego sianka wyłonił się smakowity łosoś jako kolejna propozycja do spróbowania. Później Goście zasmakowali również kremu z topinamburu oraz polędwicy pieczonej w niskiej temperaturze. Było wybornie, a otoczenie pięknych mebli REMEB uzupełniało całość :)
Ciekawa jestem czy kuchnia zaprojektowana przeze mnie i wykonana przez firmę REMEB, będzie równie zachwycająca :)
Poza zadowolonym kubkami smakowymi i przemile spędzonym czasem, pojawił się jeszcze jeden plus – już niedługo zapraszam na wyjątkową relację z wizyty w autorskiej restauracji Karola Okrasy – Platter :) :) :) :)
foto by Krzysztof Adamek