Moi Drodzy. Najlepsza szarlotka ever i do tego bajecznie prosta do przygotowania. Wyśmienite ciasto kruche, banalnie łatwy mus z jabłek oraz kołderka bezowa. Przygotujcie ją dla swoich najbliższych i zaskoczcie prostotą i perfekcją smaku. :) Miłego pieczenia :) Składniki: Ciasto kruche: 2...
więcej
Z ogromną przyjemnością przyjęłam zaproszenie do wspólnej sesji od Swaggie. Paulinka daje radę :) Zaprojektowała kolekcję trzech bluz. W mojej szafie jest już jedna „23”. Klasyczny wzór, dobry kolor i miły materiał. Polecam :) foto : Patryk Boro / Celebration...
więcej
Przepis zainspirowany smakami wspaniałego miejsca, jakim jest nadmosrska Jastrzębia Góra i restauracja Kredens :) To tam, pierwszy raz spróbowałam tej kompozycji smków. Postanowiłam stworzyć podobny zestaw i udało się całkiem nieźle :) Zachęcam :) Całość dania świetnie uzupełnia...
więcej
Ahhh chyba należą się małe przeprosiny za krótką nieobecnośc…w koncu była chwilka wytchnienia od dnia codziennego :) Pojawiły się wyjątkowe wakacje w niezykłym otoczeniu. Słońce, przepych, genialne jedzienie i dobre zakupy ;) Dubaj. Ale dzisiaj wracamy do pięknej, polskiej...
więcej
Mniam!! Szklanka ciepłego mleka i babeczki bananowe :) Na śniadanko, lunch czy podwieczorek ?? :) Kiedy je upieczecie, znikną tak szybko, jak szybkie jest ich przygotowanie :) Składniki : 330 g mąki przennej 110g cukru brązowego 180ml mleka 150g rozpuszczonego masła 2 łyżeczki proszku do...
więcej
Zapiekanka z bakłażana. Idealna przystawka lub dodatek do dań głównych. Zainspirowała mnie propozycja kulinarna Tomka Woźniaka. Kiedy pierwszy raz przyrządziłam tą potrawę i dodałam troszkę składników wedle swojego pomysłu – od razu wiedziałam, że będzie to jedno ze...
więcej
Miłe popołudnie w jednej z poznańskich knajpek. Piece of Cake mieści się w oklicach Starego Rynku. Można tu zjeść pyszne wegeburgery i niepowtarzalne słodkie tarty. Idealne miejsce na spotkanie ze znajomymi. Tak samo luźna i wygdna była ta stylizacja. Nike, hoodie i elastyczne jeansy. Po...
więcej
Pyszny i nietrudny torcik, którego smak możemy modyfikować dodając różne owoce. Podstawą tortu jest tu kruche ciasto, a całość dopełnia mus czekoladowy i krem mascarpone przełożny owocami. W moim przypadku dodałam borówki, malinki i owoc granatu, który nieco przełamał słodkość...
więcej
Od czasu do czasu lubię przygotować danie „jednogarnkowe” ;) Forma zapiekanki na bazie kaszy gryczanej wydała mi się dealnym pomysłem. Zainspirował mnie jeden z przepisów Grzesia Łapanowskiego. Prażone pestki słonecznika, feta oraz pomidorek idealnie dopełniły konsystencję...
więcej