Nie mam pojęcia czy to dużo czy mało, ale doliczyłam się ostatnio 24 książek kucharskich w mojej kuchni. Parę przybyło na „mikołaja”, parę na „gwiazdkę”, część z okazji urodzin. Sama przyjemność. Kiedy nadchodzi moment wyboru danego przepisu do realizacji, zawsze wynika to...
więcej
Jakiś czas temu postanowiłam rozwijać swoją pasje i szukać nowych smaków i umiejętności pod okiem Szefów Kuchni. Tym razem trafiłam na warsztaty kulinarne z Patrykiem Dziamskim. Do uczestniczenia w nich zachęciła mnie niezwykła, poznańska miejscówka SPOT oraz to, w czym Patryk się...
więcej
Absolutnie głębokie odcienie bordo to dla mnie idealna podstawa do wszelkich „stylówek”. Tym razem dopasowałam lekko za dużą bluzę Diamante do spódnicy z połyskiem. Taka mieszanka materiałów powoduję, że możemy za równo założyć szpilki jak i buty sportowe. Zerknęłam na...
więcej
Concordia Design. Zerknijmy cóż dzieje się w tym niezwykle ciekawym miejscu na mapie Poznania. To tutaj 8.03 zaproponowano warsztaty kulinarne, warsztaty tworzenia dodatków do ubrań, biżuterii, konsultacje stylistów, wystawiono prace młodych projektantów i parę innych ciekawych...
więcej
Piękne, sobotnie słońce :) Aby ten dzień był jeszcze bardziej przyjemny, proponuję Wam przygotowanie przepysznego deseru. Uraczcie najbliższych – będzie miło :) Jeszcze rok temu nie przepadałam za ciastami i deserami z dodatkiem bakalii. To się zmieniło, kiedy podczas weekendu...
więcej
Naszyjnik Chocokate spowodował, że spojrzałam na stylizacje pod kątem kobiecości i stanowczego podejścia do życia. Oba te określenia powinny niezmiennie iść w parze. Nie tylko w postaci ubioru, ale i w nas. Elegancka spódnica podkreślająca talie, klasyczne szpilki do tego T-shirt i...
więcej
Jest to jeden z moich ulubionych przepisów otrzymanych podczas pięciodniowego kursu u Kurta Schellera. Pomijając ogrom wiedzy, jaką można było pozyskać, takie wydarzenia dają jeszcze jedną nieocenioną wartość. Możliwość poznania ludzi o podobnej pasji życia. Innym razem napiszę o...
więcej
Stylizacja zainspirowana głosem zwierząt, a raczej tym, że go nie mają. Osiedle, na którym mieszkałam przez długi czas, graniczyło z miejskim schroniskiem dla zwierząt. Dokładnie pamiętam, jak z ekipą z podstawówki odwiedzaliśmy to miejsce i nie raz działaliśmy na rzecz pupili....
więcej
Pierwszy kurs gotowania miałam okazje przejść w Warszawie u Kurta Schellera. Na fali wyjątkowych przeżyć i obcowania z ludźmi, którzy mają podobną pasję do mojej, postanowiłam poszukać interesującego warsztatu kulinarnego w Poznaniu. I tak trafiłam do SPOT‘u. Jednym z...
więcej