Ciastka z musli. Zdrowo, łatwo i pysznie
Ostatnio powróciłam do smaków z dzieciństwa. Składają się na nie aromaty orzechów, płatków owsianych i owoców. Nie może też zabraknąć słodyczy miodu :) Podaję dzisiaj prościutki przepis na ciastka z musli, które idealnie nadają się jako mała słodkość po obiedzie lub pyszna przekąska do pracy. Bardzo polecam :)
Składniki:
- 150 g musli
- 180 g masła
- 1 jajko
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- pół szklanki płatków migdałów
- 2 łyżki miodu
Masło rozpuszczamy, jajko roztrzepujemy. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. W misce łączymy wszystkie składniki i mieszamy. Jeśli masa okaże się zbyt rzadka, można dodać odrobinę mąki pszennej. Piekarnik nagrzewamy do 170 st C. Na papierze do pieczenia formujemy talarki i rozkładamy w ok 3 cm odstępach i pieczemy do zbrązowienia.
Ciasteczka można podawać z delikatnym sosem na bazie jogurtu greckiego, szczypioru, i cukru.
photo: Ania Polakowska / http://itchingeye.blogspot.com
pychotka….uwielbiam ciasteczka z musli :) muszę wypróbować przepis :)